Project description

Located in the heart of the Gràcia district, this small apartment needed a renovation. The client contacted us because they needed a new image for their property and because they wanted a new layout.

Given the limited space available, we decided to use white as a base colour for the apartment, creating a feeling of spaciousness and stronger lighting. On one side of the room, we installed a low wall to separate the bedroom from the living room area. We also renovated the bathroom with new parts and tiling, as well as the kitchen, where the furniture had been badly damaged. On top of this, we separated the kitchen and lounge, which had previously been in the same room.

Our Goal

Following an extensive survey of the space, we presented our client with our proposal for the renovations and décor. Our goal was to get the best possible use out of the space, with a new décor and getting as much lighting as possible into the entire property.

Results

For this property, a decision was made to install new flooring, and to rearrange and redecorate the spaces. We also replaced the main components in the bathroom and renovated a large part of the kitchen, which had very old-fashioned fittings. On top of this, to separate the rooms, we installed a counter that could be used from the living room or the kitchen.

Project Type: Profitability

Housing Typology: Apartament

Area: 39m²

City: Barcelona

Budget : 162.894€